Till innehåll på sidan

Ansökningsperioder för elevplats på Björnbodaskolan eller Sörgårdsskolan under pågående termin

Även under pågående termin kan reservplatser uppstå och därmed möjlighet att ta in ytterligare elev/elever. För att vara med i rullorna och bli erbjuden plats krävs att du som vårdnadshavare förnyar din ansökan om plats månatligen. Har du sökt plats tidigare räcker det då med ett telefonsamtal eller e-post till expeditionen på den av våra skolor du söker plats på. Vi noterar då att du finns med som sökande under nästa/innevarande ansökningsperiod.

Om reservplats skulle uppstå och du och ditt barn blir erbjuden platsen så skickar skolan ut ett erbjudande om plats för vårdnadshavare att svara skyndsamt på. Viktigt att veta är att vem som blir erbjuden plats räknas ut automatiskt i enlighet med principen om relativ närhet. Kötid eller hur många gånger ansökan skickats in spelar därför ingen roll. Detta gäller såklart då det finns fler sökande än antal reservplatser.

Ansökningsperioder HT-20:

17/8 – 31/8

1/9 – 30/9

1/10 – 31/10

1/11 – 30/11

1/12 – 31/12

Observera att för att bli erbjuden plats när reservplats uppstår behöver ansökan vara förnyad för varje period och därmed gälla.

För kontaktuppgifter till skolornas expeditioner se respektive skolas hemsida:

Bjornbodaskolan.stockholm.se

Sorgardsskolan.stockholm.se